onsdag 27 augusti 2014

SO läxa

Hejsan,

Jag är era ungdomars Samhälls- och Geografilärare. Vi kommer i dessa ämnen ha läxor inte varje vecka men emellanåt, kanske varannan vecka. Vi arbetar nu med mänskliga rättigheter kopplade till demokrati och valet.

Veckans läxa är att till vår lärplattform skriva in den text som eleven formulerat på lektionen och sedan ensam eller tillsammans med annan elev ta en så kallad "Selfie". Se uppgift på hemsidan.

Bild och text ska sedan läggas in som ett inlägg på hemsidan: www.enmänniskaärenmänniska.se Här finns också uppgiften som inlägg och lite annat som eleven ska läsa. Här finns också en instruktionsfilm som visar hur eleven ska lägga in en bild i sitt inlägg. Jag hjälper elever i svårigheter de kommande lektionerna.

Elever väljer således själva bild och publicerar själva den bild som man gillar. Se exempel på hemsidan. Det finns en pedagogisk tanke med denna övning som kommer så småningom. Om det finns önskemål att inte alls finnas med på nätet respekteras detta naturligtvis, då blir det en så kallad avatar istället.

SO-läraren


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar