fredag 16 januari 2015

SO - Geografi

Hejsan,

Då är terminen igång igen!

Eleverna har som långläsläxa att till den 27 januari läsa boken tonåring i Hitlers dödsläger. Denna ska vi denna dag arbeta med och även använda på svenskan.

Vi har börjat arbeta efter en enkel metod; genomgångar med läraren, övningar och kanske film. Sedan läser eleven igenom sidorna i läroboken som läsläxa och där begrepp är kända.

Läxdagen ska eleven sedan förklara med exempel ett urval av de olika begrepp och identifiera bilder. En rimlig målsättning är att eleven då kan förklara dessa begrepp med något undantag då de är kända. Eleverna behöver alltså inte kunna allt på de aktuella sidorna.

Under lektionen arbetar eleven 15 minuter under enskild tystnad, varefter 4-5-grupper diskuterar, kompletterar sina skrivningar utifrån kamraternas förklaringar. Steg tre är sedan "Battle" två elever läser upp sina förklaringar varefter en tredje elev ska förklara vilken förklaring som var bäst utifrån uppgiften.

Se detta exempel: Klicka här!

Läxa vecka v4 är att till fredag 23 januari läsa igenom s. 58-70 och jämte sig ha resernade bregrepp som finns i arbetshäftet. Vi kommer sedan att arbeta på liknande sätt som ovan.

SO-läraren


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar